Despre PLASTINVEST PROD

Cu aproape 30 de ani de experiență în producția de ambalaje flexibile, Plastinvest Prod SRL este o firmă cu capital privat integral românesc , care oferă soluții inovatoate de ambalare atât pentru sectorul alimentar, cât și pentru cel non-alimentar .
În prezent, procesul de producție se desfășoară în două fabrici , dotate cu utilaje și echipamente de producție moderne pregatite sa raspunda oricaror provocari venite de la partenerii nostri.

Prin investitii constante , profesionalism si seriozitate produsele noastre au ajuns sa reprezinte un etalon al calitatii atat pe plan national cat si in multe tari din UE. In prezent , vanzarea catre piata europei de vest reprezinta aproape jumatate din totalul productiei noastre, fapt care ne confima directia corecta pe care ne aflam .

Intreaga noastra echipa vă sta la dispozitie pe parcursul intregului proces decizional astfel incat produsul final sa satisfaca atat exigentele estetice cat si cele functionale

Pozitia pe care o ocupam in piata ne obliga la asumarea unor responsabilitati cu privire la protejarea mediul inconjurator , motiv pentru care am investit in tehnologii care ne permit sa producem si materiale biodegradabile și compostabile folosite cu precadere la confectionarea pungilor si sacilor Eco-Friendly

Fiind o societate responsabila , principiul care ne calauzeste este acela ca „ nimic nu se pierde – totul se transforma”. Astfel, dispunem de o linie de regranulare ceea ce ne permite sa reciclam intreaga cantitate de deseu tehnologic rezultat din procesul intern de productie si transformarea acestuia in produse finite de tip non food cum ar fi: saci menajeri, sacoșe de prezentare pentru articole ne-alimentare, saci color industriali, etc.)

Plastinvest este o firmă orientată către nevoile pietei, respectând în același timp legislația în vigoare din domeniul calitatii , al muncii și responsabilității sociale, legislația de mediu precum și celelalte cerințe legale. În privința legislației de mediu, societatea noastra este angajată activ în reducerea impactului propriei activități asupra mediului înconjurător, încurajând economia circulara.”


01

Utilaje si tehnologii performante

Îmbunatatirea continua a nivelului tehnologic al societatii este o constanta a mangementului Plastinvest
02

Personal calificat

Angajatii cu care Plastinvest a început activitatea constituie nucleul dur, profesionistii care au format si formeaza în continuare urmatoarea generatie de operatori
03

Calitate

Plastinvest s-a consacrat ca o firma serioasa, de incredere, care a oferit si ofera produse de calitate. Nefiind axata pe productia de volum, a bunurilor de larg consum
04

Preocupare pentru mediu

Plastinvest este una dintre primele firme de productie din domeniul maselor plastice care a obtinut certificarea sistemului de management conform SR EN ISO 14001/2004

Ambalaje flexibile

In prezent, sectia de ambalaje flexibile este un site de productie modern, cu doua utilaje de tipar flexografic de ultima generatie – Topaz 608 mod. 130 (2011) si Onyx 808 mod. 90 (2014) produse de firma Uteco (Italia), cu laminator Nordmeccanica (Italia, 2012) si bobinatoare Kampf (Germania, 2012 si 2019).
Utilajele de tipar sunt prevazute cu sisteme de securitate si control ultra-moderne, care permit atat economia de resurse (spalare automata, reglare automata a vascozitatii, control registru automat), cat si depistarea mai facila a defectelor de productie – sistemul de detectie a variatiilor de culoare sau a diferentelor geometrice intre mostra de tipar de referinta si tiparul in lucru (Onyx 808 mod. 90).


Istoric Companie

Firma se dezvolta in mod constant, cu investitii axate pe cresterea productivitatii, dezvoltarea portofoliului de produse si cresterea nivelului calitativ al acestora. Furnizorii utilajelor vizate au fost selectati atent, pentru a corespunde proceselor de dezvoltare dorite de managementul Plastinvest.

Repere

1994 – infiintare atelier de productie ambalaje din polietilena: folii, saci, sacose
1997
– primul utilaj de imprimare flexografica (ambalaje personalizate)
1999 – sudeza de mare productivitate si flexibilitate (sacose tip maieu, sacose cu maner tip banana, saci si pungi subtiri, simple sau in topuri)
2004 – linie de extrudere pentru folii din HDPE;
2005 – sudeza laterala (sacose petec-banana – patch-handle bags si sacose cu manere flexibile – soft-loop handle bags). Linie de reciclare a deseurilor proprii.
2006 – al doilea utilaj de tipar flexografic (creste productivitatea si productia se diversifica)
2006 – certificarea sistemului de management integrat calitate-mediu, conform standardelor SR EN ISO 9001:2000 (in prezent 9001:2008) si SR EN ISO 14001:2004
2011 – sudeza pentru saci industriali pre-taiati rolati, pe tuburi de carton de 50 si resp. 76 mm.
2011 – nou punct de lucru, situat in Bistrita (localitatea componenta Unirea), dotat cu utilaje de ultima ora, pentru productia de ambalaje flexibile laminate, primul pus in functiune fiind Uteco Topaz 608.
2012 – Laminator Nordmeccanica, Italia, tehnologie “solventless” – adezivi fara solventi;
2012 – Bobinator Kampf Starslit, Germania
2014 – Uteco Onyx 808, noul utilaj de tipar flexografic in 8 culori, cu sisteme de securitate si control ultra-moderne, care permit atat economia de resurse (spalare automata, reglare automata a vascozitatii, control registru automat), cat si depistarea mai facila a defectelor de productie – sistemul de detectie a variatiilor de culoare sau a diferentelor geometrice intre mostra de tipar de referinta si tiparul in lucru
2014 – linie de extrudere, completata cu o linie de reciclare. Linia de extrudere contine cateva dotari importante: dozare gravimetrica precisa a materiilor prime, inel de racire cu dublu-flux, sistem de control automat a grosimii, tragator oscilant cu role “fara contact”, infasurator dublu cu tehnologie de infasurare mixta. Acestea permit producerea filmelor pentru laminare si a altor ambalaje specializate
2019 – Bobinator Kampf Conslit, Germania – cu control superior al tensiunii de infasurare, sisteme de pozitionare automata a cutitelor, descarcare automata a bobinelor de produs finit, functionare in regim automat.

Copyright © Plastinvest 2021 - All rights reserved.

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si de prelucrare a datelor personale.